Nieuws

Productdata is uw activa!

Afgelopen woensdag was WebPixels te gast bij de besloten bijeenkomst “Kent u PIM al?” van 2ba. Op deze bijeenkomst werden klanten van 2ba welke nu nog via de Excel methode productdata aanleveren geïnformeerd over de uitfasering van deze methode. Diverse softwarepartners waaronder WebPixels adviseerden over het overstappen naar een PIM-pakket.

WebPixels presenteerde haar PARTS-PIM software. In een pitch van twee minuten vertelde Bas Meuwsen over de software waarbij hij een belangrijk punt maakte: ‘Productdata is onderdeel van uw activa!’. Kwalitatieve productdata is enorm belangrijk en het is tijd om hierbij stil te staan. Er zijn kwaliteitslabels voor productdata in de maak, daarnaast zullen selectieprocedures bij groothandels strenger worden gebaseerd op de kwaliteit van productdata.

Het belang van goede data.

Nog te vaak zien wij ook bij onze klanten dat er veel tijd dient te worden gestoken in het actief beheren van productinformatie van Fabrikanten. Deze informatie, waaronder prijswijzigingen en productspecificaties, worden nog veelal aangeleverd in Excel documenten of zijn incompleet aangeleverd aan een datapool zoals 2ba. Groothandels gaan daarom steeds meer verschuiven naar fabrikanten die de productdata op orde hebben zodat zij meer tijd kunnen steken in het verkopen van deze producten.

Goed aangeleverde omschrijvingen, complete specificaties en afbeeldingen zorgen er namelijk voor dat er minder tijd hoeft te worden besteed aan het beheer van deze producten in de hele keten. Via 2ba komen de updates van prijzen en nieuwe producten automatisch binnen, de producten zijn zogezegd direct publicatie gereed.

Bij WebPixels hebben wij datakwaliteit hoog in het vaandel staan daarom adviseren wij onze klanten actief over het verbeteren van de productdata. Met onze PARTS-PIM software ben je ervan verzekerd dat er altijd hoogwaardige productdata wordt aangeleverd.

Ziet u uw productdata al als activa en gaat u de belangrijke stap zetten om uw datakwaliteit te verbeteren? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren en begeleiden met dit traject!

Lees ook: GS1: Barcodes niet meer opnieuw gebruiken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld